Helkurikampaania 2014

Helkurvestides Pärnu linna Noortekogu liikmed jagasid jõulupühade eel Pärnu kesklinnas helkurita inimestele helkureid. Traditsiooniline helkurikampaania toimus juba 5. korda.

„Igal aastal korraldame noortekoguga detsembris helkurikampaaniat. Sel aastal jõudsime esimese suurema verstapostini, sest jagasime helkureid 5. aastat,“ rääkis Raadik. „Tänavu sai jagatud 500 helkurit.“

Raadiku sõnul on kampaania pidevalt kasvanud. „Alustasime 100 helkuriga, siis jagasime 300 helkurit, sel aastal juba 500. Eelmisel aastal inspireerisime Viljandi noortevolikogu ja helkurikampaania toimus mõlemas linnas. Sel aastal on meil uueks koostööpartneriks politsei, kes varustas meid helkuritega ja helkurvestidega.“ Noortekogu toetab helkuritega ka Pärnu linnavalitsus ja Seesami kindlustus.

„Noortekogulased panid inimestele ise helkurid külge ja selgitasid, miks on helkurit vaja ja milline on kvaliteetne helkur. Nendele, kel olid juba helkurid küljes, jagati kiituseks kommi,” seletas Raadik. “Tagasiside on alati olnud positiivne ja see innustab meid ka järgmisel aastal kampaaniat korraldama.”

„Helkuri kandmine on kõige odavam ja lihtsam viis jalakäijal end pimedal või halva nähtavusega ajal liikluses nähtavaks teha,“ nentis projekti abistanud piirkonnapolitseinik Sven Janson. „Usun, et kui kogukond ise, sealhulgas noorteühendused, asuvad helkuri kandmist propageerima, siis on see kindlasti efektiivsem viis viia inimesteni teadmine, et helkur võib päästa elu. Taolisi ettevõtmisi toetame alati ja püüame aidata neid läbi viia, kuna ettevõtmise eesmärk on üks - säästa inimelusid.“


Pärnu linna Noortekogu soovib järgmisel aastal kindlasti oma traditsiooni jätkata, sest linnapildis on veel palju helkurita inimesi.



ILUSAID JA SOOJE PÜHI!
PÄRNU LINNA NOORTEKOGU

Populaarsed postitused sellest blogist

Veeohutuskoolitus

Juunikuu istung: võtsime aasta kokku