ENLi arenguprogrammi I moodul

See nädalavahetus on täis koolitusi: Anita ja Marin osalesid äsja ENLi arenguprogrammi I moodulil ning Laura, Laura, Britta ja Katarina osalevad Erasmus+ koolitusel "Ideest projektini".

Marin ja Anita kirjutavad oma päevast nii:

Meie teekond algas 8.20 Pärnu Bussijaamast. Sõit Tallinnasse kestis umbes 1h ja 50min. Anita magas pool teed magusat und ja Marin luges kokku tee äärde jäävaid puid. 
Nüüd sisu juurde: 10.35 jõudsime OMA keskusse, kus meid ootas meeldiv ja soe seltskond, kellel jutt juba jooksis ning, kellega koos jõime kohvi ja teed, kõrvale sõime küpsiseid. Kell 11 algas programm.
Kõigepealt tutvustas Heiki Viisimaa (ENList) meile programmi ning viis läbi huvitava tutvumismängu, mis sisaldas volditud lennukite loopimist.
Kell 12 jõudis kohale Kristiine Kukk, kes rääkis oma karjäärist ja vabatahtliku kogemusest. Tema juhtimisel veetsime järgnevad viis tundi. Kristiine koolituse põhiteemaks oli: "Kuidas leida organisatsiooni uusi liikmeid, neid hoida ja motiveerida?" Temalt õppisime palju kasulikke ning huvitavaid nippe, nii noortekogu sujuvamaks tegutsemiseks, kui ka igapäevaseks eluks ning tegime mitmeid praktilisi harjutusi.
Näiteks pidime sõnastama probleeme noortekogu töös ning neile lahendusi leidma, tuginedes eelnevalt õpitule. Samuti esitasime teistele kõnesid, mille eesmärgiks oli uute noorte kutsumine noortekokku, hiljem saime tagasisidet, mis oli hea ja mis oleks võinud parem olla.
Kogusime mitmeid ideid edaspidiseks, mida oma töös rakendada. Näiteks noortekoguga kanuutamine ja iga liikme loo tutvustamine video näol ­- kuidas ta aktivistide sekka sattus, miks ta noortekokku jäi ja mida see talle andnud on.
Kell 16.00 rääkis oma kogemusest meile Elisabeth Purga, kes oli aastaid Ida-Virumaa noortekogu juht, mida ta esinaisena noortekogus teha jõudis ja mille üle ta kõige uhkem on. Ta jagas meile mitmeid näpunäiteid, kuidas noori organiseerida, uusi liikmeid leida ja milliseid üritusi võiks korraldada.
Koolituspäeva lõppedes astus Anita bussile ja Marin rongile, et tagasi Pärnusse sõita.

Tegusat kooliaasta algust! :)

Marin ja Anita

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Veeohutuskoolitus

PLNK 14! - sünnipäevaistung