Euroopa päeva orienteerumine

Kas Sina tead, mis tähtpäev täna on? Muidugi Euroopa päev!

Noortekogu hariduskomisjon korraldas komisjoni esimehe Mai eestvedamisel päeva tähistamiseks Euroopa-teemalise orienteerumisvõistluse Pärnu linna koolidele. 8 võistkonda pani proovile oma kiired jalad, loovuse ja meeskonnatöö oskused. Vaja oli nii linnatundmist kui huumorimeelt, küsimusi oli näiteks nii keskkonna, poliitika kui ka rahanduse vallast. Kokku oli tulnud ligi nelikümmend entusiastlikku õpilast. Kohal olid esindajad Rääma-, Vanalinna ja Kuninga põhikoolist ning Hansa-, Koidula-, Ülejõe-, Sütevaka Humanitaar- ning Ühisgümnaasiumist. 

Peale suurt starti Jakobsoni pargis hakkasid kõik võistkonnad oma punktides päid murdma. Ülesandeid oli nii loovaid kui ka faktipõhiseid. Näiteks tuli vastata elementaarsetele küsimustele Euroopast ning märkida kaardile pealinnu ja riike. Kuid tuli ka kirjutada luuletus kasutades etteantud sõnu, kujutada Euroopa vaatamisväärsusi ning mõelda Euroopale oma rahvuskala.
Kõik teekonna läbinud võistkonnad said preemiaks väikese maiustuste koti. Kuid auhindu anti välja kaks: kiiremale ja kõige rohkem punkte kogunud võistkonnale. Kõige kiiremaks osutus Sütevaka võistkond ja punktide arvult jäid esikohta jagama Ühisgümnaasiumi ja Koidula Gümnaasiumi võistkonnad.

Osalejad olid orienteerumismänguga väga rahul, sest said teha vähekese sporti, vahvaid ülesandeid ning ka uusi teadmisi Euroopa kohta. Aitäh särasilmsetele osalejatele, korraldajatele ja toetajale Pärnu linnavalitsusele!

  rohkem pilte: https://onedrive.live.com/redir?resid=F588BB1CC7B76AC6%21522




Populaarsed postitused sellest blogist

Veeohutuskoolitus

30 noort said kokku, et arutleda Pärnu linna ilu ja valu üle